ALC WORKSHOP: AGILE LEARNING TOOLS BASIC TRAINING

Agile Learning Centers (ALC) is launching an initiative in Belgium and we at Agilar are enthousiasts. Agile Learning Centers restore the joy of learning with a surprisingly effective educational approach: intentional culture supporting self-directed learning reinforced by agile management tools.

If you are interested check out the ALC international website or visit the ALC Belgian website where you can find several events. One of these events is the ALC workshop: Agile Learning Tools basic training. 


Wat kan je gedurende deze workshop verwachten?

In deze tweedaagse workshop geven we een inleiding tot de basisprincipes van Agile Learning Centers (ALC) en een inzage in hun werking. We werken in co-creatie met de participanten.

Deze workshop omvat:

 • De basisprincipes van Agile Learning
 • De Agile Learning Toolbox
 • De dagelijkse werking van een Agile Learning Center
 • Hoe een krachtige vergadering met kinderen te houden
 • Intentional culture creation
 • Het faciliteer raamwerk
 • De vergelijking van Agile Learning Centers met andere vormen van onderwijs
 • Hoe je een Agile Learning Center kan oprichten
 • En veel meer (vragen van de participanten, requests en offerings van de participanten)

Tijdens deze workshop leert u op een praktische manier de basis tools en structuren die in Agile Learning Centers worden gebruikt. Ook wordt er volop de gelegenheid geboden om uw ideeën en bedoelingen inzake self-directed education te delen. Hierdoor zult u beter in staat zijn om uw doelen hieromtrent te bereiken.

Het programma is opgesteld in samenwerking met de oprichters van ALC in New York en medewerkers van het ALC netwerk in de Verenigde Staten. We voorzien ook een live on-line sessie met één van hen, waarbij je rechtstreeks vragen kan stellen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bestemd voor:

 • Ouders en professionals die op zoek zijn naar radicale en praktische manieren om de opvoeding thuis en in de wereld te veranderen.
 • Sociale ondernemers en “Change-makers” die geïnteresseerd zijn in het starten van een Agile Learning Community.
 • Beginnende en bestaande democratische scholen, homeschool groepen of naschoolse programma’s, die op zoek zijn naar organisatorische of professionele steun.
 • Bestaande scholen die hun structuur en cultuur willen veranderen.
 • Leraren en trainers die hun manier van werken radicaal willen veranderen.

Kortom: De workshop is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met deze radicaal nieuwe manier van onderwijs en opvoeding, en de wereld beter maken.

The Experience: Van leren naar ervaren.

Natuurlijk willen wij u ook in de gelegenheid stellen om hetgeen u geleerd heeft direct in de praktijk te kunnen ervaren. Hiervoor kunt u in de week die volgt op de workshop deelnemen als facilitator tijdens het Kids Kamp. Voor verdere informatie hierover, zie Workshop + the Experience.

Kinderopvang.

Mocht je jou kind mee naar de workshop willen brengen, dan kan er voor opvang worden gezorgd. Tijdens het weekend zullen er daartoe diverse activiteiten voor hen georganiseerd worden.

Wanneer?

De workshop zal doorgaan op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober, telkens van 9:00 tot 17:00.

Waar?

Het gaat door in basisschool de Wonderfluit, Achterstraat 18, 9040 Sint-Amandsberg.

Aantal beschikbare plaatsen.

Om eenieder de aandacht en kwaliteit te kunnen bieden die bij deze workshop hoort, beperken we het aantal plaatsen tot 20. Meld je op tijd aan om je plaats te verzekeren!

Hoeveel?

De kostprijs voor deze workshop bedraagt 240 euro. Lunch en snack zijn inbegrepen: we voorzien brood, beleg, groentjes, fruit, water.

De “Early birds” kunnen tot zaterdag 7 oktober genieten van een korting van 20%. De prijs bedraagt voor hen 192 euro.

Hoe inschrijven?
Bezoek de website: http://ghent.agilelearningcenters.org/

Heeft u vragen of opmerkingen, neem gerust contact op met Liliana Carrillo via alcghent@gmail.com

This training is over!


Search for similar trainings